Skip to main content

Op onze leiderschapsreizen gaan ook deelnemers mee waarvan hun werkgever de reis sponsort. Hier krijgen we nogal eens vragen over. De vijf belangrijkste daarvan hebben we op een rijtje gezet in deze blog.  

 1. Wat heb je er als werkgever aan dat één van je werknemers een week in de Noorse wildernis zit?

Een logische vraag, die ook wel eens iets platter voorbij komt: “waarom zou ik als werkgever betalen voor een week vakantie?” Onze reactie: wat is de waarde van een werknemer die sterk in verbinding staat met zichzelf? Wat de impact daarvan is kunnen we gelukkig niet voorspellen, maar dat het impact heeft staat vast. Mogelijke impact van deze sterke verbinding? Meer rust, daadkrachtiger, authentieker leiderschap, meer regie op z’n eigen energiebalans. En als bonus weet hij op de jaarlijkse barbecue ook nog eens het vuur aan te krijgen zonder aansteker.  

 2. De belofte van verbinding en impact klinkt leuk, maar hoe ziet dat proces eruit? 

Dit proces begint met de intentie van de deelnemer. Oftewel, waarom wil je mee? Waarom juist nu? Waar loopt hij tegenaan, in werk en/of privé? Tijdens de intake faciliteren wij de deelnemer om de intentie te verhelderen.  

De uitkomst? Een intentie die richting geeft én breed genoeg is zodat ruimte is voor wat in de week omhoog komt. Met deze intentie in z’n rugzak begint de ontdekkingstocht. Dit is geen cognitieve ontdekkingstocht. Onze ervaring is dat deelnemers dat namelijk al goed kunnen. Dit gaat veel meer over verbinden met je omgeving, je gevoel en je eigen kern. Dát is de ontdekkingstocht van acht dagen Back to the Wild.  

De reis faciliteren we met drie begeleiders. In de week wisselen we momenten van inspiratie – zoals een verhaal of een oefening – af met momenten van stilte, delen en reflectie. We halen inspiratie uit tradities van oeroude volkeren. Zo werken we in de week toe naar de 24-uurs solo. Een volledige dag én nacht doorbrengen op een door jezelf uitgekozen plek in de rauwe natuur. De ultieme mogelijkheid om je over te geven aan de vierde begeleider: de natuur.  

Na de reis plannen we een gesprek waarbij we de deelnemer faciliteren om de inzichten te vertalen naar de praktijk. Op welke manier kan ik de verbinding met mezelf inzetten om in m’n kracht te staan? Dit gaat bijvoorbeeld over gedrag, houding of mindset. Als werkgever zit hier ook je invloed om van de deelnemer te verwachten de inzichten zinvol in te zetten. Het was immers geen vakantie 😉.  

We merken dat deze reis naast effecten op korte termijn ook juist effecten heeft op de lange termijn. Als er iets in je kern verandert, heeft dat soms wat rijpingstijd nodig. Op de korte termijn is dat nog wel te negeren, maar op lange termijn gaat dat een stuk lastiger… 

Benieuwd naar ervaringen van oud-deelnemers? Boy heeft zijn ervaring verwoord in een blog en deelt daarin zijn lessen van 24 uur alleen.

Geen afleiding, geen reactie op externe prikkels, de tijd om naar binnen te gaan en echt contact te maken met mezelf. Door deze reis heb ik geleerd controle echt los te laten waardoor ik me kan richten op de juiste dingen in de organisatie – Ruben, oprichter en mede-eigenaar Fonky Sales 

 3. Wat kost mij dat als werkgever?

Ons zakelijke tarief bedraagt €1750,-. Dit is inclusief een intake en na-take, en de gehele reis van acht dagen die begint en eindigt vanaf Oslo Airport. Vervoer naar Oslo is niet inbegrepen. Als werkgever kan je het gehele bedrag betalen of besluiten om een deel van de reis te sponsoren. Ook kun je kiezen om flexibel om te gaan met vakantiedagen die hiervoor nodig zijn. 

 4. Ik ben werknemer. Kunnen jullie mij helpen mijn werkgever te overtuigen?

Uiteindelijk ligt de verantwoordelijkheid bij jou. Ondersteunen kunnen we natuurlijk wel! Zo hebben we een brochure die we je op kunnen sturen die je zo aan je leidinggevende kan laten zien, mail ons vooral als je die wilt. Bel ons ook gerust als je graag wilt dat we met je werkgever in gesprek gaan. 

 5. Kunnen jullie zo’n reis ook voor een team organiseren?

Dat kan zeker. Het faciliteren van een team is maatwerk en hangt sterk af van de vraag en situatie. Stuur ons een mail of bel ons en we bespreken graag de mogelijkheden met je.  

Meer achtergrond over de reis vind je hier, of reserveer direct een plek!

-> Update 8 maart 2019: een brochure die je aan je werkgever kunt laten zien, vind je hier.

X