Skip to main content
Bouwen aan het fundament

Dat je hier bent betekent dat je weet dat het tijd is voor verandering. Er kan zoveel meer bereikt worden met jouw team. Een stevig fundament is daarvoor cruciaal. Zoals een veilige omgeving waarin alles bespreekbaar is. Waar mensen zich verbonden voelen, elkaar vertrouwen en iedereen zichzelf kan zijn. Wanneer ben je voor het laatst met elkaar écht de diepte in gegaan? Was er ruimte voor emoties en frustraties? Werd er vanuit rust met elkaar gesproken en naar elkaar geluisterd?

Wij helpen teams om het beste uit zichzelf te halen. Zonder trekken of duwen. We onderzoeken het enorme potentieel dat er ligt en bouwen aan een stevig fundament om dit optimaal te benutten. Ieder team kan vanuit plezier, energie, rust en harmonie met succes floreren. Wij begeleiden teams naar een samenwerking waar gezichten van gaan stralen en waardoor bedrijfsdoelen, groot of klein, eenvoudig worden afgevinkt.

Hoe doen we dit

We trekken met teams de wildernis in. Variërend van drie uur durende sessies in een lokaal natuurgebied tot aan meerdere dagen op een unieke locatie in de wildernis van Europa. Weg van de werkvloer in een omgeving die uitnodigt tot vertragen en verbinden. Je neemt afstand van dagelijkse prikkels, huidige oordelen, perspectieven en verhalen over elkaar en het werk. Er wordt gereflecteerd, verdiept, doorvoeld, naar elkaar geluisterd, kwetsbaarheid getoond en plezier gemaakt. Hierdoor ontstaat vertrouwen, verbinding en veiligheid. Dit is het fundament waarmee het team alle uitdagingen, nu en in de toekomst, aankan.

Wat levert het op

Hoe zou het zijn als mensen gaan samenwerken vanuit verbinding met zichzelf, de ander en de organisatie? Wanneer je verbonden bent durf je kwetsbaar te zijn, heb je een open communicatie, geef je sneller je grenzen aan en groeit het onderling vertrouwen. Spannende en uitdagende situaties worden vanuit het gevoel ‘samen sterk’ aangepakt. Angst maakt plaats voor vertrouwen. Frustratie maakt plaats voor plezier. Verbinding creëert de transformatie die nodig is voor een gemakkelijke samenwerking binnen een bezield en energiek team.

Gun jouw team deze onvergetelijke ervaring.

Teams die je voorgingen

Alex Crezee

Partner Turner

Met Thijs en Peter gingen we het bos in als start van een strategiedag. Thijs en Peter hebben ons echt getriggerd met hele andere oefeningen dan we gewend zijn gericht op scherp waarnemen met al je zintuigen. Door inzichten, reflecties en goede gesprekken zijn we snel een paar lagen dieper gegaan met het team. Uit onze comfort zone en juist daardoor hele effectieve start van de strategiedag, dank!

Willem van Wijngaarden

Mede-eigenaar Kwattaas

Net voor de corona-crisis losbrak zaten we met ons team van 9 in de Noorse winter-wildernis. Betere timing was niet mogelijk: juist door dit avontuur blijven we elkaar vinden als team. Niet alleen een unieke ervaring door de waanzinnige omgeving en nachtje buiten slapen met -20 C, maar vooral ook door elkaar zonder afleiding mee te maken. Onder de indruk van de ruimte en diepte die Peter en Thoralf ons boden.”

Onze aanpak

Retreat, reconnect & discover

Wij zijn er voor teams die graag willen versnellen in hun ontwikkeling. Het gaat goed, maar er komen grote uitdagingen aan. Je weet dat het nodig is om het team een boost te geven. We zijn er ook voor teams waarin het niet meer stroomt.  De samenwerking voelt stroperig. Er hangt frustratie in de lucht en de energie sijpelt weg.

Afhankelijk van het specifieke vraagstuk, de uitdaging of het verlangen ontwerpen we een aanbod op maat. Voor vertragen en elkaar beter leren kennen zetten we een ander traject in dan voor het begrijpen van diepe frustraties. Hiervoor mixen we onderstaande drie pijlers op zo’n manier dat het team precies krijgt wat het nodig heeft.

Retreat

 

Je neemt als team afstand van wat je normaal doet en ervaart. Geen prikkels, afleiding of gepieker over werk. Ook geen telefoon en e-mail. Alles zetten we op mute. Middenin de natuur faciliteren we de mogelijkheid om als team te vertragen. Even op adem te komen. Hierdoor ontstaat er ruimte voor ontspanning, nieuwe perspectieven, nieuwe ideeën en wordt er verbinding met het hart gemaakt.

Wat we doen

 • we faciliteren een omgeving zonder afleiding en prikkels
 • we halen het team weg uit de routine
 • we vertragen en versimpelen
 • we brengen mensen van hun hoofd naar hun hart
 • we verbinden met de natuur

Reconnect

 

Je leert elkaar écht kennen. Niet alleen dat deel dat je van elkaar ziet op het werk. Ook de diepere laag erachter. We gaan met rust en respect luisteren naar elkaars verhaal, perspectief en mening. Zo ontstaat er vertrouwen en veiligheid. Er is ruimte om jezelf te laten zien, elkaar te bevragen en begrijpen. Vraagstukken, uitdagingen en je collega’s zul je met nieuwe ogen bekijken en de samenwerking wordt verdiept.

Wat we doen

 • dialoogvormen en oefeningen, zoals het delen van je levensverhaal. Het gaat erom dat je jezelf laat zien en de ander ziet.
 • mentale en fysieke uitdaging, zoals een soloperiode, een (stilte)wandeling of een ijsbad

Discover

 

Je duikt met het team de diepte in. Dat begint met  de onderstroom naar boven halen. Wat speelt er onder het wateroppervlak? Waar komen frustraties vandaan, waar wordt niet over gesproken, wat gebeurt er onderling? Hobbels in de samenwerking worden actief aangepakt. De natuur is hierin onze grootste vriend, leraar en uitdager. Discover is er voor teams die dingen anders willen doen en samen willen groeien.

Wat we doen

 • oefeningen in en met de natuur, die je vertaalt naar je team en jezelf
 • vanuit rust met elkaar en jezelf in gesprek
 • activiteiten met uitdaging
 • specifiek gerichte interventies op de specifieke teamdynamiek

Kennis & expertise

We hebben jarenlange ervaring met het werken met teams, grote groepen en individuen. Hierbij gebruiken we een mix van oefeningen en gerichte interventies. Voor de begeleiding naar een structurele transformatie halen we veel inspiratie uit Theory U, systemisch transitiemanagement, systemische transformatie en de piramide van Lencioni. Maar ook uit eeuwenoude natuurwijsheden, culturen en krachtige tradities.

Meer over ons

Ons aanbod

Van halve dag tot hele week

Wat we jou en je team aanbieden is maatwerk. Om een indruk te krijgen zie je hier een aantal mogelijkheden.

Open up

Halve dag  •  Nederland

Een halve dag verdieping in het bos, weg van je vertrouwde omgeving. Oefeningen om te vertragen en je zintuigen open te zetten. Door actief te delen ontmoet je elkaar op een andere manier. Goed te combineren met een strategie-sessie.

Reflect

1-2 dagen  •  Nederland

Samen het bos in. Een krachtige interventie om niet door te blijven hollen. Vertragen, verbinden en terugkijken. Met die basis de toekomst ontdekken. Wat is er nodig? Hoe gaan we dat samen doen? Met hernieuwde energie weer door! Optie: slapen in het bos.

Team Solo

2-3 dagen  •  Nederland

Met je team duik je gezamenlijk een 24-uurs solo in: een eeuwenoud ritueel in een modern jasje. Samen voorbereiden, je eigen solo-ervaring en samen afronden. Écht verbinden met hernieuwde inzichten. Ook mogelijk i.c.m. leiderschapstraject.

Team APK

2-3 dagen  •  Nederland

Op de hei werken aan het fundament van het team. Je doet oefeningen en voert dialogen om alles wat de samenwerking in de weg staat of juist helpt naar boven te halen. Wat verwacht je van elkaar? Hoe gaan jullie (niet) met elkaar om? Dagen met impact.

Team intensive

4 – 7 dagen  •  Ergens in Europa

Je gaat op expeditie de wildernis in: ver weg van alles. Je leert elkaar anders kennen. Krijgt mentale en fysieke uitdagingen te verwerken. Als jullie hieruit komen staat het fundament van het team als een huis. Jullie kunnen alle stormen aan.

Team traject

6 maanden  •  Wisselende locaties

Je trekt gedurende een half jaar meerdere keren de natuur in. Een middag, een nacht en zelfs een paar dagen. Steeds opnieuw vertragen en reflecteren. Welke lessen zijn er? Ideaal om aan zowel persoonlijke als team vraagstukken te werken.

Meer weten?

Neem contact met ons op

Heb je een specifieke vraag of wil je met ons sparren over de mogelijkheden? Bel Thijs op 06-40279728 of vul onderstaande formulier in.

Ontmoet je ons liever in het echt om te sparren over de mogelijkheden? Dat kan ook. Thijs woont vlakbij Amersfoort (Terschuur) in het bos, Peter net onder Delft in zijn tiny house.

  Vul dit formulier in of bel Thijs (06 - 402 797 28) voor meer info.

  X