Wie we zijn

Wij, Thijs en Peter, kennen elkaar al jaren. Onze eerste ontmoeting was uiteraard buiten, alleen kun je de tennisbaan niet echt rauwe natuur noemen… We hebben een fascinatie voor persoonlijke ontwikkeling en de natuur. Met Back to the Wild brengen we dit tot leven.

Thijs is van kinds af aan bijna alleen maar buiten te vinden en zoekt continue naar verschillende manieren om zich te verbinden met de natuur. Van lange hikes door de bergen, kitesurfen op zee tot aan stilte retraites in de bossen. In 2016 kwam alles samen op een zeilreis van twee maanden over de oceaan van Kaapstad naar Sint Maarten. Sindsdien begeleidt hij mensen en organisaties om ook de kracht van de natuur te ervaren. Naast Back to the Wild is Thijs trainer op het vlak van gedragsverandering in organisaties en begeleidt hij teams tijdens verandering.

Peter heeft het gevoel dat hij lééft als hij zich verbonden voelt met de wereld om zich heen. De natuur opzoeken, beleven én doorleven versterkt dit gevoel van verbondenheid. En ja, dit gaat met vallen en opstaan. Naast kitesurfen is Peter groot fan van meditatie, spiritualiteit en nieuwe vormen van wonen. Zo is hij begin 2019 begonnen met de bouw van z’n eigen Tiny House. In zijn werk naast Back to the Wild zet hij zich in om de energietransitie te versnellen. Dit doet hij als freelance business developer en als dagvoorzitter.

Thijs Visser - begeleider van Wilderness Retreats

Thijs Visser

Oprichter & begeleider

Ik ben Thijs. Geduldig, coachend, en kan als de beste vissen.

Peter melis is mede oprichter en begeleider van de leiderschapsreizen van Back to the Wild

Peter Melis

Oprichter & begeleider

Ik ben Peter. Gek van community living en fikkie stoken.

Netwerk van begeleiders

Naast dat we zelf reizen begeleiden zetten we ook andere ervaren begeleiders in.

Liselotte staat met één been in de corporate wereld en met één been in de wereld van yoga, meditatie en zingeving. Het bij elkaar brengen van deze werelden op een authentieke, directe én liefdevolle manier kan ze als geen ander. Dit doet ze als consultant bij adviesbureau Turner én als oprichter van YogaLise, waarmee ze yogaworkshops en leiderschap-retreats organiseert. Als ze er zelf even niet zo lekker in zit is de oplossing simpel: zet Liselotte in een bos en laat haar op de grond slapen. Moeder Aarde doet de rest.

De lokale gids

In de zoektocht naar een lokale gids hebben we Thoralf ontmoet, een man voor wie verbinding met de natuur de normaalste zaak van de wereld is. Geboren en getogen aan de voet van de Beierse Alpen, leeft Thoralf nu al jaren in Nord-Østerdalen, Noorwegen, middenin uitgestrekte wildernis. De ruige Noorse natuur is zijn vriend, leraar, uitdager en genezer in zijn dagelijkse leven. Het is zijn doel dit ‘goede medicijn’ te delen met anderen: je onderdompelen in de natuur en ermee te verbinden, het ervaren van echte community en persoonlijk te groeien.

Liselotte van Steenis

Begeleider

Ik ben Liselotte, heb een fascinatie voor leiderschap. Ochtendmens en ukulele-kampioen.

Thoralf Rumswinkel is de gids en één van de begeleiders tijdens de leiderschapsreizen van Back to the wild in Noorwegen

Thoralf Rumswinkel

Lokale gids in Noorwegen

Ik ben Thoralf. De natuur is voor mij het beste medicijn in het leven.

Meer informatie aanvragen

Bel me op