Skip to main content
Wat is een winter wilderness retreat?

Je leven draait op volle toeren. Werk, vrienden en familie vragen continue aandacht. Het geeft energie én soms voelt het ook als veel en vluchtig. Alsof je niet helemaal aanwezig bent. Herkenbaar? Juist in deze tijden is het goed om de rust op te zoeken en met jezelf te verbinden. Met deze retreat geef je je 7 dagen over aan de overweldigende stilte van het Noorse winterlandschap. Je telefoon en laptop gaan uit en je bent even helemaal weg van alles. Met volle aandacht voor jezelf en fysieke uitdaging kom je dichter bij jouw kern. Zodat je daarna, zelfs in alle hectiek, vanuit rust en vertrouwen leeft.

De opzet van de week

In de afgelegen binnenlanden van Noorwegen sta je vanuit ons basecamp – een winter lodge met open haard – meteen in de ijzige kou en knisperende sneeuw. Onder begeleiding van Peter en onze lokale gids Thoralf leef je een week lang op het ritme van de natuur en word je fysiek uitgedaagd. Er ligt dusdanig veel sneeuw dat het alleen met ski’s mogelijk is om op pad te gaan. We maken meerdere tochten vanaf het basecamp: urenlang achter elkaar voortschuifelen over uitgestrekte besneeuwde vlaktes. Je komt als vanzelf in een meditatieve staat van zijn. Je vertraagt, verstilt en verbindt je met de natuur om je heen en met jezelf. Je leert om weer te voelen en te vertrouwen: op jezelf, op de ander en op het leven. Met gerichte oefeningen verdiep je op thema’s die er voor jou toe doen. Met ademsessies* kom je in je lijf en ontdek je jouw potentie. Stap voor stap wen je aan de kou* en verleg je je grenzen. ’s Avonds deel je bij het kampvuur wat dit alles met je doet. Met een lach of een traan, gewoon precies zoals het voor jou is.

Om de kou echt te beleven bouwen we één of twee nachten een winter bivak op. Afhankelijk van het weer is dit in de sneeuw in de openlucht, of door een slaapplek onder de sneeuw uit te graven. Dit hangt natuurlijk af van het weer, maar avontuur gegarandeerd!

Dit levert het jou op

Een week lang in winters Noorwegen – zonder prikkels en andere afleiding – zorgt voor meer verbinding met jezelf. Vanuit rust en vertrouwen maak je makkelijker keuzes, klein en groot. En dat heeft impact. Of dat nu gaat om je relaties, je werk, je ochtendroutine of die wereldreis die je al tijden aan het uitstellen bent. Dit kun je verwachten:

 • Diepere verbinding met jezelf en met de mensen in je omgeving
 • Het vertrouwen dat je kunt dealen met fysieke uitdagingen
 • Meer contact met je intuïtie
 • Meer grip op je leven, ook in onzekere of stressvolle periodes
 • Leren om ongemak te doorvoelen en aan te kijken

Ben jij klaar voor dit unieke winter avontuur?

* Peter is gecertificeerd Wim Hof instructeur. Hij zal je de kracht van de Wim Hof Methode laten ervaren die gaat over ademhaling, koudetraining en mindset.

Ja, ik reserveer meteen mijn plek
Data

3-9 maart 2024 (nog 2 plekken)

Investering

€1895 excl. vlucht (privé deelname)
€2095 excl. vlucht (zzp/freelancer)
€2450 excl. vlucht (via werkgever)

Het retreat in een notendop
 • Zeven dagen in uniek Noors winter landschap
 • Groep van max. 10 deelnemers
 • Geen telefoons en horloges
 • Begeleiding van oprichter Peter & lokale gids Thoralf
 • Intake vooraf om je intentie te verhelderen
 • Basecamp in een winter lodge met open haard
 • Koude training en ademsessies (volgens Wim Hof Methode)
 • Eén of twee nachten winter kamperen
 • Verdieping op jouw vraagstuk en uitdaging
 • Vegetarische maaltijden
 • Back to basic ervaring met diepgang

Video impressie

De begeleiding

Peter – oprichter van Back to the Wild – begeleidt deze retreat samen met lokale gids Thoralf. Peter heeft jarenlange ervaring met het begeleiden van retreats, is gecertificeerd Wim Hof Instructeur en beoefent actief meditatie. Hij helpt je te vertragen en zal je verassen met oefeningen die je meer in verbinding brengen met jezelf. Thoralf ziet de natuur als z’n ultieme leraar en medicijn. In deze week laat hij je ervaren wat de natuur voor jou kan betekenen.

Meer over ons

Ik wil graag meer weten

  Bel me op

  X