fbpx Skip to main content
Wat is een Deep Dive Weekend

Loop je al een tijdje rond met dezelfde vraag? Kom je iedere keer opnieuw dezelfde levensles tegen? Ben je nieuwsgierig naar jouw potentieel en hoe je dit optimaal kunt benutten? Dit vraagt om een andere aanpak dan je gewend bent. Een aanpak waarbij je de wijsheid van je hart en lichaam leert voelen en vertrouwen. Je perspectief verbreedt en verdiept. Tijd en ruimte neemt om écht met jezelf aan de slag te gaan. Eigenlijk weet je diep van binnen al wat er nodig is. Maar een echt duurzame verandering vraagt moed. Natuurlijk is het veiliger om je gevoel weg te duwen. Voelt het vertrouwd om in je eigen gedachten te blijven cirkelen. Is het gemakkelijker om de verantwoordelijkheid van jouw persoonlijke groei bij een coach neer te leggen. Maar zeg eens eerlijk: brengt dit je op de lange termijn vooruit? Wij geloven in een duurzame aanpak.

Zoals Einstein al zei: “We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them”. Daarom gebruiken we de kracht van de natuur, de wijsheid van het hart (gevoel) en lichaam (intuïtie) en het perspectief van de ander. In verbinding met jezelf, anderen en alles wat te maken heeft met jouw vraag, verdiep je jouw bewustzijn en ga je aan de slag met het bewerkstelligen van duurzame verandering.

Programma

We gaan drie dagen in een huisje middenin de natuur samen verbinden, verdiepen en leren vertrouwen. Op vrijdag doorvoel en deel je rondom het kampvuur wat jou hier brengt. Wat is jouw vraagstuk? Door naar jezelf en anderen te luisteren ontstaat er verdieping. Ook verbind je jezelf met jouw grootste potentieel. Het begin van ongekende mogelijkheden.

Zaterdag verbreed je met verschillende oefeningen je perspectief op jouw vraag. Alle huidige kennis, ervaringen en oordelen laat je los. Aan de hand van opdrachten leer je een nieuwe en diepere bron van wijsheid aanboren: de intelligentie van het hart (gevoel) en het lichaam (intuïtie). Ook maak je gebruik van het perspectief en de intelligentie van de ander.

Vanuit deze nieuw verkregen wijsheid reflecteer je zondag op verschillende manieren op je vraagstuk. Welke richting ga je op?  Wat laat je achter? Wat zijn de eerste stappen en welke kan je nu al zetten? Dit doe je in stilte op een door jou gekozen plek in het bos. Alleen in de natuur. Een waanzinnig krachtige traditie die door verschillende volkeren al eeuwenlang wordt gebruikt om dichter bij jezelf te komen en een volgende fase in te gaan.

* De begeleiding van dit weekend is een combinatie van Theory U, Qi Gong, ademhalingswerk, meditatie en natuurwijsheden uit verschillende tradities.

Dit levert het jou op

Dit weekend draait om het realiseren van duurzame veranderingen. Losgekoppeld van alle ruis in je leven komt op wat nodig is. Dat wat wringt en waar je met een uurtje hier en een uurtje daar niet bijkomt. Vanuit een diepe verbinding met jezelf leer je jouw vraagstukken doorvoelen en oplossen. Daarvoor kijk je niet naar wat je al weet. Blijf je niet cirkelen in oude kennis en oplossingen. Je leert een diepere bron van onbewuste wijsheid gebruiken: de intelligentie van het hart en het lichaam. Door het verbreden van je perspectief ontstaan er nieuwe inzichten voor jouw vraagstuk. Natuurlijk ben je na dit weekend niet klaar. Het is een proces. En wij geven je de juiste handvatten om door te gaan. Dit is wat het je oplevert:

 • Meer inzicht in jezelf en in jouw vraagstuk
 • Vaardigheden om met jezelf en jouw vraagstuk te verbinden
 • Vaardigheden om de intelligentie van je hart en lichaam te gebruiken
 • Vaardigheden om complexe vraagstukken te doorvoelen en duurzaam op te lossen
 • Vertrouwen en rust voor de toekomst
 • Je doorvoelt de eerstvolgende stappen voor jouw toekomst
 • Hernieuwde energie en moed om stapje voor stapje jouw pad op te gaan

Dit weekend vraagt meer actie, moed en verantwoordelijkheid dan onze andere retreats. Durf jij het aan?

Data 2024

29-31 maart
29 april – 1 mei (maandag-woensdag)
28-30 juni
27-29 september
22-24 november

Kosten

€575 (privé deelname, incl btw)
€695 (zzp/freelancer, excl btw)
€895 (vergoed door werkgever, excl btw)

* op basis van overnachting in een eigen tent. Voor gedeelde of privé kamer geldt een toeslag van €75 of €125

De Deep Dive in een notendop
 • Groep van max 12 deelnemers
 • Ervaren begeleiders
 • Met focus aan de slag met jouw vraagstuk
 • Oefeningen om met jezelf te verbinden
 • Oefeningen om met de wijsheid van je hart en lichaam te verbinden
 • Je doet het samen en alleen
 • Unieke locatie met mogelijkheid om in het bos te slapen
 • Geen telefoons en horloges
 • Mini-solo in de natuur
 • Vegetarische maaltijden

Video impressie

Wat als mijn vraagstuk nog niet zo helder is?

Van tevoren bespreken we waarom je – juist nu – mee wilt. In dit gesprek wordt duidelijk of dit weekend past voor je of niet. Je hoeft het vraagstuk niet helemaal te begrijpen met je hoofd van tevoren. De combinatie van je wat je lichaam, je hart en je hoofd je vertellen maakt of je besluit dat dit Deep Dive Weekend iets voor jou is of niet.

Arla

Back to the Wild neemt je op een relaxte en toegankelijke manier mee de natuur in. Heerlijk om de ruis van het dagelijks leven even te laten, te voelen wat nu écht belangrijk is en met nieuwe inzichten terug te keren. Aanrader!

Maurits

Ik heb een heel goed deep dive weekend gehad met veel inzichten. Even helemaal terug naar de basis midden in de natuur in Nederland. De begeleiding van Peter en Thijs was heel fijn en goed verzorgd!

Dorien

Eind 2020 deed ik de Deep Dive. Op een ontspannen manier zetten Peter en Thijs je aan het denken, voelen, doen. Een natuurlijke flow in het weekend, waardoor er voldoende tijd en aandacht is om echt even bij jezelf te komen!

Ik wil graag meer weten

  Bel me op

  X