Skip to main content
Wat is Tot de Kern

Word jij geleefd in plaats van zélf te leven? En wil je daar iets aan veranderen? Tijdens dit retreat verbind jij je weer met je eigen kern en ontdek je wat voor jou echt van belang is. Kies je voor dit retreat, dan kies je ervoor om weer vanuit jezelf te leven.

Tot de Kern is ons basis retreat waarin je in korte tijd weer tot de kern komt. Om zuiverder te kunnen leven en keuzes te maken waar jij 100% achter staat. Dankzij oefeningen en momenten van reflectie ontdek je delen van jezelf die je vergeten was en laat je los wat jou niet meer dient, waarna je krachtiger en vol vertrouwen verder kunt. Met oprechtheid in je hart en rust in je hoofd.

Dit retreat is een mooie manier om kennis te maken met Back to the Wild. Perfect voor een eerste keer of juist een retreat waar je periodiek terugkomt.

Programma

Je bent één nacht en twee dagen in het bos. Slapen doe je onder een zeiltje, koken doen we boven het vuur. Telefoon en horloge lever je in. Weg van vrienden, werk en thuis. Back to basic. Dat klinkt misschien wat extreem. Alsof je de controle uit handen geeft. Maar je zult het tegendeel ervaren. Buitenleven geeft op een simpele manier rust, ruimte en helderheid.

De eerste dag staat in het teken van het verdiepen en verbreden van jouw kern. Veel van wie we zijn is onbewust en gebeurt op de automatische piloot. Tijdens deze dag helpen we jou om het onbewuste weer bewust te maken. Dat vraagt tijd en ruimte en bovenal het loslaten van wat je al weet. Deze dag staat in het teken van ervaren en voelen. Het echt begrijpen en kunnen verklaren komt later. 

Tijdens de tweede dag komen alle elementen van de eerste dag samen, waardoor je helderheid krijgt over jouw kern. Wat op de eerste dag nog een gevoel was, kun je nu helder verwoorden en doorvoelen. Je maakt de vertaalslag naar wat die kern betekent voor jouw leven. Wat heb je te doen? Welke keuzes heb je te maken? En uiteindelijk ook: hoe blijf je bij de kern?

Een maand na het retreat komen we online samen om in te checken. Je deelt je voortgang en je uitdagingen en je krijgt suggesties om je pad te blijven volgen.

Dit levert het jou op

Losgekoppeld van alle taken en rollen in je drukke, dagelijkse leven, ontdek en doorvoel jij ‘wie je echt bent’. Door tot de kern van jezelf te komen en ermee te verbinden, is het makkelijker om weer eigen, oprechte keuzes te maken en erbij te blijven als het spannend wordt.

 • Opnieuw in verbinding met je jezelf, waardoor je alle uitdagingen aan kunt
 • Zicht op wie jij ten diepste bent, zodat je krachtiger keuzes maakt en actie onderneemt
 • Inzicht in wat energie kost en wat energie oplevert
 • Je ervaart meer zelfvertrouwen en rust in je leven
 • Je ontwikkelt tools en vertrouwen om ook na het retreat terug te komen naar jouw kern
 • Leer hoe je twee dagen in de natuur kunt zijn en hoe je je daar ontspannen bij voelt
 • Voel je mentaal uitgerust doordat je tijd en ruimte voor jezelf hebt gehad

Deze 2-daagse zorgt voor meer verbinding met jouw kern. Het vraagt nieuwsgierigheid en de durf om naar binnen te gaan. Ben jij er klaar voor?

Data 2024

22-23 april
26-27 juni
21-22 november

Start 10u / einde 17u

Locatie: Veluwe

Kosten

€450 (privé deelname, incl btw)
€550 (zzp/freelancer, excl btw)
€695 (vergoeding werkgever, excl btw)

In een notendop
 • Groep van max 12 deelnemers
 • Ervaren begeleiders
 • 2 dagen/1 nacht op unieke natuurlocatie
 • Oefeningen om zowel te voelen als te begrijpen
 • Diepe verbinding met jouw kern
 • Concrete acties voor de toekomst
 • Tools om aandacht op wie jij bent vol te houden
 • Geen telefoons en horloges
 • Vegetarische maaltijden
 • Online follow up met de groep
Wanneer is dit retreat wat voor mij?

Dit retreat is perfect als je voelt dat je meer vanuit je eigen kern wilt leven. Dat je minder geleefd wil worden door anderen en de wereld om je heen. Ook is dit retreat een goed begin als je nieuwsgierig bent naar de aanpak en stijl van de retreats van Back to the Wild. Vaak gaan mensen later mee op een langer retreat.

Arla

Back to the Wild neemt je op een relaxte en toegankelijke manier mee de natuur in. Heerlijk om de ruis van het dagelijks leven even te laten, te voelen wat nu écht belangrijk is en met nieuwe inzichten terug te keren. Aanrader!

Ciaran

Precies de type retraites die bij mij passen. Avontuurlijk, tijd en aandacht voor jezelf, erg fijne coaching die je helpt om zèlf jouw vragen te beantwoorden en een mooie dynamiek in de type oefeningen.

Eva

Super mooie ervaring gehad! Helemaal je hoofd leeg maken, in je lijf zakken en vanuit daar onderzoeken waar je pad ligt.

Ik wil graag meer weten

  Bel me op

  X