Wat is de Corona shake-off

De maatregelen worden versoepeld. Het is verleidelijk om zo weer de drukte in te duiken. Ons advies: wacht hier nog even mee. Pak juist dit moment om stil te staan: wat heeft de afgelopen periode je (niet) gebracht? Wat wil je nu loslaten? Hoe wil jij je “nieuwe normaal” vormgeven? En pak een moment om echt even te ontspannen en op te laden. Waar kan dit beter dan in het bos? Daarom zetten wij 10 dagen lang ons kamp op zodat jij een nacht langs kan komen.

Met de Corona shake-off creëren wij de perfecte omstandigheden om te vertragen en te reflecteren. Je komt aan het einde van de (werk)dag naar de rand van de Veluwe, middenin Nederland. Voor de komende uren zet je jouw telefoon, internet en klok uit. Er wacht een kampvuur, lekker eten en goed gezelschap. Intenties en verhalen worden gedeeld. Als je liever stil wilt zijn, ook prima. We doen oefeningen zodat je lichaam spanning los kan laten. Je ontdekt wat je los kan laten zodat er weer ruimte ontstaat. Je ontdekt wat van waarde is om mee te nemen. Je slaapt die nacht buiten in de natuur op een door jou gekozen plek. In het bos zet je met wat stokken en een stukje zeil (tarp) jouw tent op. De volgende ochtend word je door de opkomende zon gewekt. We schudden lichaam en geest wakker. Na een lekker ontbijt ben je klaar voor een nieuwe (werk)dag. Rustiger, met meer helderheid over de afgelopen periode. En met de eerste inzichten hoe je de nieuwe tijd in wilt gaan.

Dit levert het jou op

De Corona shake-off is een overgangsritueel naar de nieuwe periode die aanbreekt. Je kijkt van een afstand naar je eigen situatie. Hierdoor verhoogt je bewustzijn over de afgelopen tijd én ontstaat ruimte in lichaam en geest voor de tijd die komt. En dan net even anders, in een bos. Juist in dat ‘anders’ vind je nieuwe inzichten.

Data

Vanaf maandag 15 juni t/m woensdag 24 juni

Start & einde

Dagelijks welkom vanaf 17u, vertrek uiterlijk 10u volgende dag

Locatie

Lunteren (20 min. vanaf Amersfoort)

Kosten
  • €39 bijdrage voor vaste kosten (ex. Eventbrite fee)
  • Bijdrage voor begeleiding op donatie-basis
De shake-off in een notendop
  • 15 uur in een bos in Lunteren
  • Begeleiding van oprichters Thijs en Peter
  • Geen telefoon, geen horloge
  • Slapen onder een tarp (zeiltje) of in je eigen tent
  • Vegetarisch diner en ontbijt
  • Back to basic ervaring met diepte
Back to the Wild en de Corona Shake-off

Met Back to the Wild nemen we mensen mee de natuur in, weg van je vertrouwde omgeving. Om tot rust te komen, te reflecteren en jezelf (opnieuw) te ontdekken. Met de corona shake-off willen we het je heel makkelijk maken om dit juist nu te doen. Wij regelen de plek, de belangrijkste spullen en zorgen dat we meerdere dagen hebben dat je langs kan komen. Alles zodat er geen excuus meer in de weg hoeft te staan.

Reserveer je plek

Je reserveert je plek door een kaartje te kopen via Eventbrite. Hierop zijn onze Algemene voorwaarden en ons Privacystatement van toepassing.

Vragen over de corona shake-off

Hoe gaan jullie om met de corona maatregelen?

We houden ons natuurlijk aan de RIVM-maatregelen zoals 1,5 meter afstand en thuisblijven bij klachten. Gelukkig is dat niet zo moeilijk in een bos. Ook is er voor elke deelnemer een eigen toilet. De materialen die je van ons krijgt (tarp) desinfecteren we voor en na gebruik.

Kan ik meerdere nachten deelnemen?

Je kunt meerdere nachten deelnemen. Hiervoor meld je je voor elke datum afzonderlijk aan. Overdag heb je alle ruimte om je eigen plan te trekken.

Kan ik dit ook doen middenin een werkweek?

Het is juist de bedoeling dat je dit middenin een werkweek kan doen. We beginnen daarom ook aan het einde van de middag en zorgen ervoor dat je ‘s ochtends uiterlijk 9 uur weer op pad kunt. Als je echt eerder weg moet laat dit dan weten, dan kan dat natuurlijk ook.

Wat betekent de donatie-basis?

Dit betekent dat je zelf bepaalt wat je – naast de vaste vergoeding voor onkosten – aan bijdrage doet voor onze begeleiding. Wij hebben geen vitaal beroep maar willen met deze activiteit bijdragen aan de periode waar we in zitten.

Wat moet ik meenemen?

Na aanmelding sturen we je een paklijst op. Wij zorgen voor een tarp waar je onder slaapt. Als je liever in je eigen tentje slaapt mag dat natuurlijk ook.

Is de plek ook met openbaar vervoer te bereiken?

Geen probleem. Lunteren heeft een treinstation. Vanaf het station loop je naar ons kamp. Na aanmelding ontvang je de routebeschrijving.