Skip to main content

11-18 juni gaan we de Spaanse Pyreneeën in. Peter zal deze bergtocht samen met onze lokale gids Bastiaan begeleiden. Bastiaan verhuisde een aantal jaren terug met z’n vriendin Jorien naar de voorlopers van de Spaanse Pyreneeën. Ondertussen hebben ze samen een zoontje, Simon. Peter stelde hem een aantal vragen in aanloop naar deze bijzondere bergtocht.

P: Waarom ben je met Jorien naar Spanje verhuisd?

B: We zochten lange tijd een plek waar we konden wonen en onze visie uitdragen: leven in verbinding met de natuur. Een plek waar we ook anderen konden inspireren om zich te herverbinden met de natuur. Die zoektocht kwam uiteindelijk uit in Spanje, nadat we eerst in Nederland hadden gezocht zonder veel succes. We werden snel verliefd op de uitgestrekte bossen, bergen, wilde rivieren en de lokale sociale sfeer.

P: Hoe ziet jullie leven in Spanje eruit?

B: We wonen in een rustige kleine vallei, bebost met eikenbomen en aan de voet van de eerste hoge bergen van de Pyreneeën. Dwars door het land stroomt een kraakheldere rivier. Ernaast ligt een groot weiland, waar onze groentetuin is en dieren grazen. Er staan een aantal ruïnes op het land waarvan we de eerste hebben hersteld.

Ons dagelijks leven bestaat uit het opbouwen van de ruïnes, eten verbouwen op het land, de dichte bossen en paden weer toegankelijk maken, maar ook veel gezinstijd met onze zoon Simon van 7 maanden. Daarnaast organiseren we workshops, programma’s en kampeerweken met The School of Nature omtrent ons leven hier en het verbinden met de natuur.

P: Wat doet het met jou om in de bergen te zijn?

B: De bergen zijn iets magisch. Iets zo groots waar ik enorm respect voor heb, en waardoor alle zorgen of problemen ineens heel klein worden. Het geeft mij daardoor veel rust. Nog steeds kan ik elke dag genieten van het uitzicht op de bergen en de heerlijke frisse lucht.

P: Dan naar de Mountain Trail. Wat kun je verwachten van de route?

B: De route neemt ons mee door diverse ruige en wilde landschappen. Van de mediterrane bossen vol met heerlijke kruiden en vele riviertjes tot de kale hoogvlaktes van de Pyreneeën met enorme vergezichten. Elke dag zal anders zijn, met soms uitdagende steile paden en soms een heerlijke duik in een rivier.

P: Jij kent het gebied, de route: kan je ook zonder ervaring in de bergen mee met de Mountain Trail?

B: Jazeker. Een goede basisconditie is wel een vereiste. Maar verder zijn de etappes kort waardoor we nooit haast zullen hebben en vooral kunnen genieten van de omgeving.

P: Hoe zit het met veiligheid in de bergen??

B: We gaan als groep goed voorbereid op pad, en ik ken het gebied erg goed, waardoor we geen onnodige risico’s zullen nemen. Daarnaast ben ik gecertificeerd ‘Wilderness Advanced First Aid’ gids, dus mocht er toch iets gebeuren dan ben je in goede handen.

P: Wanneer raad jij iemand aan om mee op pad te gaan?

B: Ik raad je aan om mee te gaan als je even terug naar jezelf wilt. Even alles wilt loslaten waar je mee bezig bent en helderheid wilt creëren.

Benieuwd naar de plek van Bastiaan en Jorien? Check dan The School of Nature op Instagram of hun eigen website. Alles over de Mountain Trail vind je hier.

Ik wil meer weten over de Mountain Trail

Als eerste nieuwe data van retreats in je inbox?

X