Skip to main content

Arla ging in het voorjaar van 2021 mee op Deep Dive. In dit blog stelt Peter – mede oprichter van Back to the Wild – haar zes vragen over haar ervaring. 

P: Waarom besloot je mee te gaan met de Deep Dive?

A: Vooral uit nieuwsgierigheid en de behoefte om even afstand te nemen van al het dagelijkse. Ik was heel benieuwd hoe ik het zou ervaren: offline, helemaal in de natuur, nieuwe mensen en weg van alles wat bekend is.

P: Met welk persoonlijk vraagstuk ging je de Deep Dive in?

A: Op de eerste nacht van de Deep Dive was het weer nogal intens. Het tentzeil klapperde woest in de wind. Midden in de nacht hield ik de tentstokken vast om te zorgen dat ik niet met tent en al de lucht in vloog. Het was begin mei, maar de echte lente liet nog op zich wachten. Een opmerking van Thijs schoot na in mijn hoofd: “op welke plek je je tent opzet, zegt vaak heel veel over de vraag die je bezighoudt.” Welnu: ik had het mooiste uitzicht van de Veluwe, maar ik stond volop in de harde wind. Voor mij is dit de perfecte metafoor voor de vraag die ik meenam: ik ben vrij idealistisch, maar dat sluit niet altijd aan bij de praktijk. Hoe kan ik daar mee om gaan zonder gefrustreerd te raken?

P: Hoe heb je het ervaren?

A: Kampvuur, zon, wind, regen, bos, lachen, delen, rauwheid, kwetsbaarheid, samen, alleen: alles bij elkaar maakte het heel bijzonder.

P: Welk moment van de Deep Dive zal je niet snel vergeten?

A: Als ik echt moet kiezen, dan de mini-solo in de natuur.

P: Wat is voor jou het belangrijkste inzicht dat je meeneemt uit de Deep Dive?

A: Hoe weinig controle ik eigenlijk heb en hoe tof overgave kan zijn. Dat vooruit plannen en antwoorden proberen te vinden misschien helemaal niet nodig is. Alles wordt vanzelf duidelijk; zet gewoon rustig de volgende stap die goed voelt. Ik heb ooit ergens een quote opgeschreven die nu heel passend terugkwam: “The next thing you feel like doing, is the best thing you can do.”

P: Wanneer raad je iemand aan dit ook te doen?

A: Eigenlijk altijd en aan iedereen! Maar misschien vooral als je je ‘vast’ voelt zitten of steeds tegen dezelfde dingen aanloopt. Wellicht gaat het er vooral om dat je jezelf een hele nieuwe ervaring gunt. In mijn ogen levert dat veel moois op.

Ik wil meer weten over de Deep Dive

Inspiratie over persoonlijke ontwikkeling en natuur in je mailbox?

X