Skip to main content
Elk seizoen ruimte voor jouw persoonlijke groei

Jezelf de volledige aandacht geven met de kracht van de seizoenen? Dat doe je in het Seizoensdagen Programma! Met dit programma stap je vier keer per jaar uit de hectiek van alledag om stil te staan bij jouw ontwikkeling.

Waarom we met seizoenen werken? Omdat de seizoenen enórm krachtige energiebronnen zijn. Ieder seizoen heeft een eigen ritme en karakter. De energie van die verschillende seizoenen stroomt het hele jaar door ons heen. Of je het nu doorhebt of niet. Tijdens het traject maken we gebruik van deze krachtige levensstroom van de natuur. Je zult merken dat het je leven een stuk eenvoudiger, overzichtelijker én rijker maakt!

Je geeft je op voor een periode van een jaar en je kan in elk gewenst seizoen beginnen. Hierdoor heb je een vaste groep waar soms iemand bij komt of stopt. Het is geen probleem als je een keer niet kan, dan wordt jouw traject met een dag verlengd.

Hoe ziet een seizoensdag eruit?

Tijdens een Seizoensdag sta je stil bij jezelf en bij jouw persoonlijke groei. Het seizoen van dat moment is de inspiratie waaruit we de dag opbouwen. Zo gaat het in de herfst en winter over rijping, terugtrekken en verstilling. In de lente en zomer richten we ons vooral op groei en bloei. Met verschillende oefeningen maak je verbinding met de natuur in jezelf én die om je heen. Sommige oefeningen doe je alleen, andere oefeningen ervaar je juist in groepsverband. Je kijkt naar je eigen ontwikkeling en je deelt dit met de groep. De seizoenen laten jou keer op keer weer zien waar jouw groei ligt.

Data
 • Herfst – 6 oktober 2022
 • Winter – 13 januari 2023
 • Voorjaar – 31 maart 2023
 • Zomer – 7 juli 2023
Het programma in een notendop
 • Vier keer per jaar samenkomen
 • Groep van max. 12 deelnemers
 • Begeleiding van oprichters Thijs en/of Peter
 • Geen telefoons en horloge
 • Oefeningen om te verbinden en verdiepen
 • Incl. lunch, snack en drinken
 • Leef meer met het ritme van de seizoenen
 • Een stok achter de deur voor je persoonlijke groei
Investering per jaar

€595 incl. btw (privé deelname)
€795 excl. btw (zzp/freelancer)
€995 excl. btw (vergoeding werkgever)

De vier seizoenen

Elk seizoen heeft een eigen energie en kenmerken. Op de seizoensdag maak je daar contact mee voor je eigen persoonlijke groei.

Lente

Jouw kiemen die zich in de winter in stilte hebben ontwikkeld komen in de lente naar boven. Opgebouwde energie wil naar buiten. Jouw groeiperiode begint hier. Dat klinkt mooi, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Nieuwe kiemen zijn nog kwetsbaar. Ze hebben aandacht nodig en te snel groeien levert een onstabiele basis op. Deze periode vergt dosering. Dus ontwikkel je niet te snel en niet te langzaam. Het is ook een spannende periode, waar de eerste confrontaties met de buitenwereld ontstaan en je feedback krijgt. Je wordt getest.

Deze dag onderzoek je welke kiemen er bij jou in de winterperiode zijn ontstaan, wat er nodig is om die kiemen te laten groeien en te laten slagen en wat dit van jou vraagt. Ook ervaar je hoe je contact houdt met de bron van de kiem en onderzoek je welke stappen je kan nemen om het in de wereld te zetten.

Zomer

De kiemen van de lente worden vol zichtbaar in de zomer. Wat nog pril en kwetsbaar was, wordt nu volwassen. De zomer gaat om het vinden van een passende vorm en over het nemen van verantwoordelijkheid. Hoe zet jij jouw ontwikkeling in de wereld? Er ontstaat vertrouwen om het steeds meer te laten zien in de buitenwereld. Dit vraagt niet alleen lef en vertrouwen, het vraagt ook flexibiliteit. Om terugkoppeling te horen en meteen toe te passen. Dit kan ongemakkelijk zijn als het negatief is of eigen verwachtingen niet uitkomen. De zomer is ook het hoogtepunt van het jaar vol met energie. Naast initiatief en actie vraagt dat ook dosering.

Deze dag onderzoek je welke kiemen toe zijn aan de buitenwereld en welke niet. Wat vraagt het van jou om naar buiten te treden én te luisteren naar wat er terugkomt? Hoe blijf je bij je intuïtie en gevoel als je verwachtingen en hoop het over willen nemen? Je krijgt inzicht in welke initiatieven je gelijk kan nemen en hoe je jezelf niet voorbij rent.

Herfst

De herfst heeft meerdere kleuren. Aan de ene kant werk je volop om de groei van de zomer af te ronden. Dit vraagt verantwoordelijkheid, je laten zien en vol in het licht staan. Daarnaast heeft de herfst ook de kleur van terugtrekken en beoordelen. De groei neemt af en komt langzaam tot stilstand. Je maakt de balans op over de afgelopen periode. Wat heb je volbracht en wat niet? Wat zijn de lessen? Hier ontstaan weer de zaden voor de winter die volgt.

Op deze dag onderzoek jij wat je de komende tijd te doen staat om te oogsten. Wat helpt wel en wat helpt niet? Hoe zorg jij ervoor dat je het werk de komende tijd verricht op een natuurlijke manier en wat vraagt het van jou om vol in het licht te staan? Ook is er deze dag al ruimte om de balans op te maken over de afgelopen periode. Welke kiemen zijn uitgekomen, wat leer je ervan en wat bleek een illusie? Dit gaat ook over het echt durven aankijken van de werkelijkheid.

Winter

De winter is de nacht van het jaar. Je laat de aspecten van jou en jouw leven los waar geen bezieling meer in zit. Het vraagt een soms pijnlijke eerlijkheid naar jezelf. Pas als je hebt losgelaten en lopende zaken hebt afgerond komt er ruimte voor rust. Een diepe rust waarin jouw ontwikkeling als een autonoom proces alle ruimte krijgt. Deze periode vraagt om niet in actie te komen, verleidingen te weerstaan en het niet-weten te accepteren.

Deze dag staat in het teken van afronden en loslaten. Wat kan er opgeruimd worden? Denk aan je werk, je relaties of je privé. Aan welke illusies hou je nog vast? Deze dag gaat niet alleen over het nadenken en reflecteren, maar vooral doorvoelen van het loslaten.  Zodat jij opgeruimd de winter in kan!

De begeleiding

Dit programma wordt afwisselend begeleid door Thijs Visser of Peter Melis, de oprichters van Back to the Wild. Ze brengen hun kennis en ervaring in dit programma voor jou tot leven in variërende dagen waar je echt de diepte in gaat. Thijs heeft zich onder meer verdiept in de kracht van de natuur, solo-tijd, theorie U, qigong, meditatie en systemisch werk. Peter combineert zijn ervaring in meditatie, de Wim Hof Methode en het pad van simpel leven in verbinding met de natuur.

Meer over het team van Back to the Wild

Ik wil graag meer weten

  X