Seizoensdagen

Jij bent de natuur. Winter, lente, zomer en herfst stroomt door je heen. Wanneer je gebruik kan maken van die levensstroom van de natuur, met z’n bijbehorende ritme en karakter, wordt het leven een stuk eenvoudiger en ontstaan er veel mogelijkheden tot groei. Met Back to the Wild trekken wij vier keer per jaar een dag de natuur in om de seizoenen in en buiten jezelf te onderzoeken.

Hoe ziet een seizoensdag eruit

Tijdens een seizoensdag delen wij onze visie op persoonlijke ontwikkeling, geïnspireerd op het huidige seizoen. In de lente en zomer gaat het over groei en in de herfst en winter juist over terugtrekken, verstilling of rijping. Middels oefeningen die je met jezelf in stilte of juist met elkaar  ervaart, verbind je met de natuur in jezelf en met de natuur om je heen. Je  reflecteert op jouw ontwikkeling en je deelt je ervaringen met anderen.  De seizoenen laten je zien waar jouw focus ligt voor jouw natuurlijke ontwikkeling.

Lentedag – ontkiemen

Jouw kiemen die zich in de winter in stilte hebben ontwikkeld komen in de lente naar boven. Opgebouwde energie wil naar buiten. Jouw groeiperiode begint hier. Dat klinkt mooi, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Nieuwe kiemen zijn nog kwetsbaar. Ze hebben aandacht nodig en te snel groeien levert een onstabiele basis op. Deze periode vergt dosering. Dus ontwikkel je niet te snel en niet te langzaam. Het is ook een spannende periode, waar de eerste confrontaties met de buitenwereld ontstaan en je feedback krijgt. Nieuwe vormen worden getest.

Deze dag onderzoek je welke kiemen er bij jou in de winterperiode zijn ontstaan, wat er nodig is om die kiemen te laten groeien en te laten slagen en wat dit van jou vraagt. Ook ervaar je hoe je contact houdt met de bron van de kiem en onderzoek je welke stappen je kan nemen om het in de wereld te zetten.

Zomerdag – zictbaarheid

De kiemen van de lente worden vol zichtbaar in de zomer. Wat nog pril en kwetsbaar was, wordt nu volwassen. De zomer gaat om het vinden van een passende vorm en over het nemen van verantwoordelijkheid. Hoe zet jij jouw ontwikkeling in de wereld? Er ontstaat vertrouwen om het steeds meer te laten zien in de buitenwereld. Dit vraagt niet alleen lef en vertrouwen, het vraagt ook flexibiliteit. Om terugkoppeling te horen en meteen toe te passen. Dit kan ongemakkelijk zijn als het negatief is of eigen verwachtingen niet uitkomen. De zomer is ook het hoogtepunt van het jaar vol met energie. Naast initiatief en actie vraagt dat ook dosering.

Deze dag onderzoek je welke kiemen toe zijn aan de buitenwereld en welke niet. Wat vraagt het van jou om naar buiten te treden én te luisteren naar wat er terugkomt? Hoe blijf je bij je intuïtie en gevoel als je verwachtingen en hoop het over willen nemen? Je krijgt inzicht in welke initiatieven je gelijk kan nemen en hoe je jezelf niet voorbij rent.

Data

23 april – lentedag
8 juli – zomerdag

Start & einde

Start 9.30u, einde 17u

Locatie

Terschuur (20 min. vanaf Amersfoort)

Kosten

€77 inclusief vegetarische lunch, koffie/thee

De seizoensdagen in een notendop
  • Ontdek de seizoenen in jezelf
  • Uniek landgoed vlakbij Amersfoort
  • Begeleiding van oprichters Thijs en Peter
  • Geen telefoon, geen horloge
  • Verrassende oefeningen en opdrachten
  • Vegetarische lunch
Lentedag – 23 april
Zomerdag – 8 juli
Herfstdag – datum volgt
Over Back to the Wild

Met Back to the Wild nemen we mensen mee de natuur in, weg van je vertrouwde omgeving. Om tot rust te komen, te reflecteren en jezelf (opnieuw) te ontdekken. Met de seizoensdagen doen we dit aan de hand van het ritme van de natuur. Hoe meer je vertrouwd raakt met deze natuurlijke beweging, hoe makkelijker je zelf daar op afstemt.

Meer over ons en onze aanpak

Ja, ik wil mee!

Je reserveert je plek via onze boekingspagina.