Skip to main content
Wat is een persoonlijk leiderschapstraject?

In een wereld die steeds complexer, sneller en onvoorspelbaarder is heb je andere kwaliteiten nodig als professional. Denk aan geworteld vertrouwen in jezelf, kunnen luisteren op een dieper niveau – voorbij de woorden – en durven vertrouwen op je intuïtie.

Dit zijn voorbeelden van kwaliteiten die niet zozeer iets te maken hebben met wat je doet of hoe je het doet. Dit heeft te maken met je innerlijke plek van waaruit je handelt. En juist dat is iets waar mensen zich weinig bewust van zijn en verbinding mee hebben. Terwijl hoe iemand handelt, communiceert, waarneemt of denkt afhankelijk is van de bron van waaruit diegene opereert. Zoals Bill O’Brien Quote in het boek ‘de essentie van theorie U’ zegt, “het succes van een interventie hangt af van de innerlijke toestand van de interveniënt”. Die innerlijke bron is de focus van het ons leiderschapstraject.

Het traject bestaat uit vijf onderdelen:

 1. Ontdekken – persoonlijke intake om te ontdekken wat jouw leerdoelen voor het traject zijn
 2. Verkennen – met praktische opdrachten ga je 4 weken in je normale omgeving aan de slag met je leerdoelen
 3. Aanscherpen – in een coachingsgesprek bespreek je je leerdoelen en ontdek je je intentie voor de wilderness retreat
 4. Verwonderen – 7 dagen met een wilderness retreat naar Noorwegen, weg van de dagelijkse ruis, mag jij je verwonderen
 5. Integreren – een paar weken na de reis blikken we samen terug op je leerdoelen, je ervaring in Noorwegen en hoe je dit (verder) kunt integreren

De kern van het traject is een wilderness retreat: 7 dagen naar de afgelegen binnenlanden van Noorwegen, waar je onder professionele begeleiding opgaat in het ritme van de natuur. Je telefoon en horloge ruil je in voor een hengel, een bijl en een zeiltje (tarp) als tent: back to basic. We werken met een rijke mix aan oefeningen. Variërend van ademhaling, zintuigen openzetten en eeuwenoude tradities van de Indianen. Hierdoor zak je steeds dieper in vertragen, verstillen en verbinden. Je maakt weer verbinding met je hoofd, hart en lichaam waardoor je steeds meer in contact komt met je diepere zelf. Je ervaart weer te voelen en vertrouwen: op jezelf, de ander en het leven.

Ongemak is onderdeel van dit proces. Durf jij er doorheen te gaan? Rondom het vuur deel je wat dit met je doet; met een lach en een traan. Gewoon dat wat er is. Als je liever luistert dan deelt, ook prima.

Je sluit de wilderness retreat af met een 24-uur solo op een door jou gekozen plek in de wildernis. Je bent alleen, in stilte, in de natuur. Een waanzinnig krachtige traditie die door verschillende volkeren al eeuwenlang wordt gebruikt om dichter bij jezelf te komen.

Dit levert het jou op

Zicht en contact hebben met je bron van waaruit je handelt wordt steeds belangrijker in een wereld die complexer, sneller en onvoorspelbaarder wordt. Ten eerste voor jezelf, zodat je zelf staande kan blijven tussen alle prikkels, afleiding, druk en veranderingen.Ten tweede om echt contact met anderen te maken en te houden. Waarbij jouw empathisch vermogen verbeterd en je meer compassie hebt, je op een dieper niveau kunt luisteren en je in verbinding blijft met anderen, ook als het schuurt en spannend is.Tot slot heb je meer overzicht en rust omdat je makkelijker afstand kan nemen van eigen en andermans perspectieven, je ruimte creëert om dingen echt anders te zien en je makkelijker kan in- en uitzoomen.

Natuurlijk zijn de resultaten van het leiderschapstraject niet te vangen in duidelijk afgekaderde competenties en vaardigheden. Deze zijn ook afhankelijk van de intentie en context van de deelnemer. Deelnemers hebben aangegeven dat het voor hen het volgende heeft opgeleverd:

 • Je kunt beter omgaan met stress waardoor de kans op uitval door een burn-out vermindert
 • Je blijft onder druk in verbinding met de mensen om je heen, waardoor je betere resultaten kunt behalen
 • Je hebt meer regie op je werk, ook als het spannend en complex is
 • Je maakt keuzes vanuit vertrouwen en rust, waar iedereen in je omgeving van profiteert
 • Je kunt op verschillende niveau’s luisteren, waardoor je anderen beter begrijpt en dieper contact maakt
 • Je laat belemmerende overtuigingen los wat helpt bij je persoonlijke effectiviteit
 • Je durft te vertrouwen op je intuïtie
 • Je hebt meer inzicht in automatische patronen en kunt deze doorbreken
 • Je kent verschillende manieren om lichamelijk en geestelijk in balans te komen én blijven
 • Je kan makkelijker van perspectief wisselen in complexe situaties
 • je voelt en hebt ruimte om dingen anders te doen, los van de bekende structuren
 • Je hebt een dieper inzicht in jezelf

Je ervaart hoe het is om ongemak aan te kijken in plaats van de rug te keren.  Je gaat er doorheen in plaats van omheen. Daardoor worden de normale ongemakken in het leven ook een stuk makkelijker om aan te gaan. Een week in de wildernis wordt door veel deelnemers als levensveranderend ervaren. Gun jezelf deze impact van de natuur!

Data Wilderness retreats

22 – 28 mei 2021 (mix editie)

Investering gehele traject

€1750,- (vergoeding werkgever)

Dit is excl. vlucht naar Noorwegen

Wilderness Retreat in een notendop
 • Groep van max. 12 deelnemers
 • Flexibel programma
 • Ervaren begeleiders
 • Oefeningen om je zintuigen meer te gebruiken
 • Ademhalingstechnieken voor meer rust
 • Geen telefoons en geen horloge
 • Slapen onder een tarp (zeiltje)
 • Basistechnieken om te overleven in de natuur
 • Basiskamp incl. beschutting bij slecht weer
 • 24 uur solo in de natuur
 • Back to basic ervaring met diepte

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

De begeleiding

Voor jouw persoonlijk leiderschapstraject heb je een vaste begeleider. Dit is Thijs, Peter of Liselotte. Tijdens de week in Noorwegen is daarnaast ook nog een lokale gids aanwezig, Thoralf. Hij heeft jarenlange ervaring als wilderness guide en leert je op te gaan in het ritme van de natuur.

Meer over ons

Laat je bellen of stel je vraag

  Vul dit formulier in of bel Thijs (06 - 402 797 28) voor meer info.

  Tijd om naar binnen te gaan en echt contact te maken met mezelf

  RubenOndernemer

  Het was echt wel een diepe ervaring, geweldig!

  PeterOndernemer in duurzame energie

  In de stilte en de schoonheid van de natuur komen de antwoorden vanzelf

  JulesLeidinggevende bij een bank
  X