Skip to main content
Leven vanuit authenticiteit en kracht

Van nature ben jij authentiek en krachtig. Je weet dit maar al te goed van jezelf, maar het komt niet altijd even goed naar voren. Je wilt geaccepteerd worden, geen gedoe krijgen of stabiliteit creëren. Daarom heb je jezelf bepaald gedrag aangeleerd in verschillende situaties. Het is goed mogelijk dat het aangeleerde gedrag eigenlijk niet bij jou past. Dan voelt het als een juk, als een bepakking of als iets dat jij eigenlijk niet bent. Terwijl je juist authentiek wilt zijn, vanuit vrijheid wilt handelen en flow wilt ervaren. Herken je jezelf? Dan is dit hét moment om oude patronen los te laten en weer vanuit je ware ik te gaan leven. Die bepakking, die gaan we afgooien.

Maar hoe doe je dat? Hoe kom je onder het masker vandaan dat je zelf hebt gemaakt? Hoe kun jij je leven leiden vanuit jezelf, in verbinding met anderen? Dat ontdek je in ons programma ‘Natuurlijk Leiderschap’. In dit programma ga je op een transformatieve reis van 7 maanden. Tijdens de 9 gezamenlijke dagen verdiepen we samen in de natuur, terwijl je tussendoor zelf met oefeningen en opdrachten aan de slag gaat. Je verbindt je via de natuur met jouw kern en leert om vanuit je authentieke ik te leven.

Dit levert het jou op

In dit programma maak je diep contact met jezelf. Je leert om je hart, je hoofd en je lichaam op elkaar af te stemmen en om van daaruit te handelen. Leven in een flow. Keuzes maken vanuit de échte jij. Je laat je niet meer (onbewust) leiden door externe factoren en je zet niet steeds weer dat masker op. Door te verbinden met je diepere zelf, inzichten te krijgen in jouw patronen en dit in praktijk te brengen, ben jij voortaan in staat om authentiek te zijn en krachtige keuzes te maken. Ja, óók tijdens uitdagende situaties!

Wat is natuurlijk leiderschap?

Natuurlijk leiderschap houdt in dat je bewust in verbinding staat met alles om je heen: het leven, de natuur, het nu en natuurlijk met jezelf. Je voelt het leven door je heen stromen en je durft op je eigen kompas te vertrouwen. Door de touwtjes te laten vieren en niet continu de behoefte te hebben aan controle, opent je hart en sta je open voor wat zich aandient. Op die manier treed je krachtig én kwetsbaar in verbinding met jezelf de wereld tegemoet!

Dit programma is bedoeld voor iedereen die blijvend wil veranderen, op welk vlak dan ook. Natuurlijk leiderschap zit namelijk in elk moment. In het contact met je familie, vrienden of op je werk en zelfs op de momenten dat je alleen bent. Je kan elk moment besluiten om echt vanuit jouw kern te leven.

Data programma 2023
 • 13 – 15 oktober: 3-daags openingsweekend
 • 8 november, 13 december, 19 januari, 16 februari: verdiepingsdagen
 • 22- 23 maart: afsluiter
 • Aangevuld met online check-ins, je eigen dagelijkse practice, medicine walk en eigen solo periode

Alle dagen zijn op landgoed Welna (Epe)

Het programma in een notendop
 • Groep van max. 12 deelnemers
 • Ervaren begeleiders
 • 9 begeleide dagen in de natuur, met 3 nachten
 • Tools en technieken ook voor ná het programma
 • Online check-in momenten
 • Verdiep je inzicht in je authentieke zelf
Investering

€2750 incl. btw (privé deelname)
€3250 excl. btw (zzp/freelancer)
€3750 excl. btw (vergoeding werkgever)

Het hele programma is opgebouwd uit 4 pijlers, die elk belangrijk zijn voor natuurlijk leiderschap. Voor elke pijler hebben we verschillende oefeningen, opdrachten en ervaringen om te verdiepen.

1. Vergroot je bewustzijn

Het állereerste dat je moet doen om bewust te kunnen leven, is weten wat je diep van binnen voelt. In ons programma leer je je bewust te worden van wat er in je lichaam gebeurt. Wat voel je? Waar zit spanning? Waar is ruimte?

2. Contact maken met jouw kern

Je maakt verbinding met je diepste kern. De bron van je leven. De plek waarvan je gaat stralen als je er over denkt of praat. Door in connectie te komen met die plek, voel je je stabiel en ontdek je wat jij écht wilt.

3. Belichamen van inzicht

Je pelt alle lagen af die je in de loop van de jaren om jezelf heen hebt gebouwd. Met oefeningen en zelfreflectie krijg je zicht op al je patronen, emoties, reacties en triggers. Je vergroot je zelfbewustzijn zodat je meer vanuit jouw kern kan leven.

4. Vrijheid van keuze

Omdat je niet meer vastzit in patronen, ontstaat er ruimte om keuzes anders aan te gaan en om te handelen naar hoe jij dat wilt. Je hebt de vrijheid om je reactie te kiezen.

Het programma duurt zeven maanden. Tijdens deze periode zijn we negen dagen samen. Tussen de bijeenkomsten oefen je met het in praktijk brengen van alles wat je leert. We faciliteren al deze dagen in de natuur: de ideale plek om te vertragen en te verbinden met jezelf.

Gedurende het programma werk je aan verschillende opdrachten en doe je ervaringen op om je natuurlijk leiderschap te ontwikkelen. Denk onder meer aan:

 • De kracht van de natuur: oefen mét en ín de natuur
 • Vertragen, stilte, solo-tijd en zo min mogelijk afleiding
 • Sharing circles
 • Oefeningen om te verdiepen in het herkennen van je patronen
 • Theoretisch kader over natuurlijk leiderschap en de vier pijlers
 • Meditatie, yoga en qigong
Openingsweekend (13 – 15 oktober)

In deze eerste drie dagen focussen we ons op de basis: vergroten van bewustzijn, verbinding maken met jouw kern en aandacht voor jouw intentie voor deelname. Een mooie hike brengt ons naar het basiskamp op een prachtige plek in de rauwe natuur.

Verdiepingsdagen (8 november, 13 december, 19 januari, 16 februari)

Tijdens deze vier dagen krijg je door oefeningen en opdrachten steeds meer inzicht in jouw patronen. Je gaat door met wat je in het eerste weekend hebt geleerd en je gaat steeds meer de diepte in. Je experimenteert met de opgedane kennis en begint te ervaren hoe het is om vrijheid van keuze te creëren.

Afsluitend weekend (22 – 23 maart)

In dit afsluitende weekend breng je al je inzichten samen, is er aandacht voor de laatste uitdagingen en werk je verder aan de toepassing van je opgedane ervaring en kennis in je dagelijkse leven.

Tijdens het programma

Het is niet voor niks een programma. Om echt vanuit je kern te gaan leven vraagt het van jou om ermee bezig te blijven, ook als we elkaar niet zien. Dat doe je onder andern door het geleerde in praktijk te brengen en oefeningen te doen om je bewustzijn te vergroten. Deze continue aandacht creëert dat je écht kan verdiepen en het ingebed raakt. Natuurlijk helpen we daarmee.

 • Tussen de momenten dat we elkaar zien zullen er meerdere online check-in momenten met de begeleiders en deelnemers zijn om samen te reflecteren op hoe het gaat.
 • In het eerste weekend leer je verschillende oefeningen vanuit meditatie, yoga en qigong. Je ontvangt deze oefeningen ook in de vorm van filmpjes en audio-opnames. We dagen je uit om hiermee je eigen dagelijkse practice te creëeren. Door deze dagelijkse aandacht verdiep je je voortgang enorm. Grote kans dat je nog lang na het hele programma dit kan gebruiken!
 • Tijdens het programma organiseer je voor jezelf minimaal 1 solo periode in de natuur. Wij helpen deze voor te bereiden en integreren.

Leven vanuit wat je voelt in plaats van wat je denkt dat er verwacht wordt. En daar heel comfortabel in zijn. Dat is wat het programma ‘Natuurlijk Leiderschap’ je brengt. Je leert te leven vanuit een flow vol rust en vertrouwen. Hierdoor gaat jouw potentieel veel meer leven en benader je situaties met plezier en gemak. En met de tools en oefeningen die je van ons meekrijgt, zet je ook ná dit programma verdere stappen op jouw pad naar natuurlijk leiderschap.

Dit wil ik, ik boek m'n plek

Dit programma wordt begeleid door Thijs Visser en Liselotte van Steenis. Zij bewandelen al lange tijd het pad van natuurlijk leiderschap. Op basis van hun kennis en ervaring is dit programma samengesteld. Thijs heeft zich onder meer verdiept in de kracht van de natuur, solo-tijd, theorie U, qigong, meditatie en systemisch werk. Liselotte combineert haar ervaring vanuit embodiment coaching, leiderschapsontwikkeling, yoga-docentschap, Thaise massage en studie in Authentiek Leiderschap en de Polyvagaal-theorie (de werking van het zenuwstelsel). Kortom: een krachtig duo dat alles in huis heeft om jou alles uit jouw transformatieve reis te laten halen!

Meer over het team van Back to the Wild

  Bel me op

  X